Film: Holiday Affair (1949)

Holiday Affair was na de release in 1949 absoluut geen succes in de bioscopen, maar is in de jaren daarna uitgegroeid tot een kleine kerstclassic. De zwart-wit film zit vol met onschuldige humor en heeft een heerlijke retro uitstraling.

Connie (Janeth Leigh, Psycho) is een weduwe en alleenstaande moeder en weet tijdens de kerstdagen het hoofd op hol te brengen van twee wel heel verschillende heren. De één is Carl (Wendell Corey, Rear Window), een zeer degelijke en ietwat saaie advocaat waar ze al twee jaar een relatie heeft. De ander is Steve, een net ontslagen winkelmedewerker zonder huis en enige toekomst, gespeeld door de heerlijk relaxte levensgenieter Robert Mitchum (The Night of the Hunter). Daarnaast heeft Connie nog een derde man in haar leven; haar achtjarige zoontje Timmy (Gordon Gerbert). De romantische perikelen beginnen allemaal als Steve met zijn laatste geld een speelgoedtrein voor Timmy koopt en daarmee het hart van zowel moeder als zoon weet te veroveren.
Holiday Affair is een vrij standaard romantische komedie, maar weet dit te doen zonder al te zoetsappig te zijn. Geen enkel moment is het verhaal echt verassend, maar de film neemt zichzelf ook niet al te serieus en focust zich vooral op de kleine momenten tussen de personages. Robert Mitchum is zeer charmant als Steve en heeft een geweldige chemie met Janeth Leigh en de achtjarige Timmy weet meerdere malen een glimlach op het gezicht te toveren. Al met al een heerlijk luchtige romantische kerstfilm, zeer geschikt voor een rustig avondje op de bank zonder alle kerstdrukte.

holiday-affair-affiche_374306_7324

Deel dit bericht gerust!
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr

  Tagged: ,


  facebook-profile-picture

  Sharon Kurvers is Freelance journalist en redactioneel vormgever


  'Film: Holiday Affair (1949)' heeft geen reacties

  Wees de eerste die durft te reageren!

  Wil je je gedachten met ons delen?

  Your email address will not be published.

  © 2005 - 2015 Retronique.nl