4.png

Interview: Marleen van der Weerd van The Vintage Detective


| 16 februari 2014

Achter de iPhone app. The Vintage Detective schuilt Marleen van der Weerd. Al talloze jaren speurt zij naar de best bewaarde geheimen van iedere stad: niet de mainstream winkels, maar de onbekende juweeltjes. Avonden achter elkaar surft ze op het net waar de tweedehands winkeltjes, de leukste cafeetjes en de lekkerste betaalbare eetgelegenheden zich bevinden. Dit alles is verzameld in een app. The Vintage Detective genaamd.

screenshots persbericht

Een handzame app. voor de iPhone. Een plattegrond laat zien waar je je bevindt en waar de dichtstbijzijnde vintage- of andere bijzondere winkel is. Met een korte omschrijving en foto’s van de winkel  weet je onmiddellijk waar moet zijn. 17 steden in Nederland en 2 in België, zijn inmiddels in kaart gebracht. Alle keuzes komen voort uit persoonlijk speurwerk en een onafhankelijke mening. Niemand anders dan The Vintage Detective bepaalt welke winkels interessant zijn om opgenomen te worden in de app. The Vintage Detective raakt nooit uitgezocht en de app. wordt constant bijgewerkt.

Wat is de reden dat je ooit begonnen bent met The Vintage Detective?
In mijn tienerjaren ontstond de behoefte aan tweedehands kleding, deels omdat het goedkoop was en deels omdat ik ‘er niet bij wilde horen’.
Op zoek dus naar tweedehands winkels. Zo ontstond de passie voor het speuren naar tweedehands en vintage. Dit is eigenlijk nooit meer gestopt. Elke keer als ik een nieuwe stad ga bezoeken wordt er eerst driftig speurwerk op het net verricht naar leuke vintage winkeltjes of tweedehands winkels en fijne eetgelegenheden. Dit alles wordt verzameld in een plattegrond en met deze schatkaart struin ik dan de stad af op zoek naar mijn kleine geluk.
Mijn vrienden wisten hiervan en ook zij wilden graag gebruik maken van mijn speurwerk en ik deelde mijn plattegronden met hen. Het leek mij handig als nog meer mensen hier gebruik van konden maken en de toevalligheid wil dat mijn vriend programmeur is en zo hebben we samen The Vintage Detective app. bedacht.

Wat is de doelgroep van The Vintage Detective?
De app. is ontwikkeld voor liefhebbers van vintage en tweedehands. Voor mensen die een dagje in een stad willen gaan shoppen maar dan niet naar de mainstream winkels willen maar meteen naar de leuke, bijzondere winkels die je in eerste instantie niet zo makkelijk kan vinden. Met deze app. vind je die winkels in een oogopslag.

Is het alleen de app. of komt er meer bij kijken?
Het is gewoon een hele handige app. Er komt niet zoveel meer bij kijken behalve dat je kan mij een mail kan sturen via de app. voor tips of andere opmerkingen.

Wat betekent vintage voor jou?
Vintage betekent voor mij een uit vervlogen tijden, veelal uniek, van een zeer goede kwaliteit gefabriceerd product waar ik heel blij van word omdat het zo mooi is.

Gebruik je de app. zelf ook?
Soms als ik nog een keer een zelfde stad bezoek als in de app. staat, dan gebruik ik hem om het adres weer te vinden. Maar ik ga liever naar een nieuwe stad die er nog niet instaat.

Wat zijn de toekomstplannen?
Mijn plannen zijn om een eigen Vintage winkel te beginnen met allemaal spullen die ik in de loop der jaren heb verzameld en heel erg mooi vind. Het lijkt me heerlijk om in zo’n omgeving te werken die je helemaal zelf hebt gecreëerd. Ik heb zelf een enorme fascinatie voor de jaren 50/ 60 pin up. Dus zij zal voltallig aanwezig zijn in mijn winkel. Ik ben nu alleen nog op zoek naar een betaalbaar pandje in Amsterdam (tips zijn welkom).

Wat is jouw levensfilosofie?
Op je gevoel afgaan.
Volg je hart. En dat ook echt doen. Ook al heb je een rotbaan doe in ieder geval daarnaast wat je wil doen en probeer dat groter te maken. Langzaam steeds gelukkiger worden.

The vintage detective_Visitekaartje_

De app.: www.thevintagedetective.com & Facebook.com/The-Vintage-Detective

Deel dit bericht
  • Facebook
  • Tumblr
  • Twitter
  • LinkedIn
  • email
  • StumbleUpon

Categorie: INTERVIEW

Tags: ,


You must be logged in to post a comment.