Marielle-Swingtime3

Marielle Swingtime over Drive In Barn & Cruise-inn Café

Leestijd: ongeveer 3 minutes

Marielle Swingtime zit in het bestuur van zowel Rock ‘n Roll café Cruise Inn (ledenadministratie en organisator van de dansavonden) en van Rockin’ at the Drive-in Barn (verantwoordelijk voor de administratie en -samen met Hans en Tony- de organistatie). 

Wat betekent muziek voor jou?
Veel! Een uitlaatklep. Met muziek kun je alles zeggen, waar woorden soms tekort schieten. Nummers kunnen je zo raken, een lied kan precies het moment omschrijven hoe je je voelt , zonder wat te moeten of kunnen zeggen. En als de beat goed is, om op te dansen, ben dan ook vaak op de dansvloer te vinden. Daar komt ook de naam Swingtime vandaan ;)

Wat is de reden dat je ooit begonnen bent bij Drive In Barn als Cruise-inn Café?
30 jaar geleden kwam ik al bij de oude Cruise. Na een lange pauze en het hele RnR gebeuren op een laag pitje gezet te hebben, kwam ik in 2008 weer binnen bij Cruise Inn. Er waren oude bekenden en ik leerde steeds meer mensen kennen. Op gegeven moment werd mij gevraagd om de organisatie van de dansavonden over te nemen. Daar kwam het sociale netwerk bij. Sinds een paar jaar de ledenadministratie en bestuurslid. Het is mijn 2e thuis zeg ik wel eens.

Doordat ik die dingen doe voor de Cruise, vroeg Tony eind 2012 of ik er idee in had, om zijn Drive in Barn van België naar Nederland te halen en te gaan helpen met de organisatie. Niet wetende waar ik precies instapte om zoiets mee te organiseren, zei ik wel meteen ja. Het is een hele grote klus geweest om dat het eerste jaar voor elkaar te krijgen. Er moest een nieuwe locatie gevonden worden en we kregen te maken met allerlei regels in NL. In januari 2013 was de locatie gevonden en konden we in gang schieten. In een half jaar tijd stond het er. Niet te vergelijken met de 7 edities ervoor in België, behalve de naam dan. Zoveel ‘werk’ wat daar bij komt kijken als klein team, maar met medewerkers en heel veel vrijwilligers, was het toch gelukt. Na een paar wijzigen afgelopen jaar, gaat editie #10 weer van start in het weekend van 21-23 augustus. Heb hier ook echt mijn draai in gevonden.

Is het alleen de muziek of komt er meer bij kijken?
Voor mij is het in eerste instantie de muziek die mij zo aanspreekt. Het hele randgebeuren eromheen, de auto’s, de kleding, de mensen, het dansen, de lifestyle, dat maakt het kompleet.

Waar komt de inspiratie voor de muziek/lifestyle vandaan?
Als meisje van 8 hoorde ik op de radio “Lucille” daar is het mee begonnen. Op mijn 18e kwam ik via via in de oude stijl rock and roll terecht bij Cruise Inn en Crazy Days in Haarlem. Nu, 30 jaar later, vind ik het nog steeds geweldig, het is een hobby, passie en zit in mijn hart.

Welke act/plaat zou iedereen moeten kennen?
Ronnie Dawson – Just Rockin’ & Rollin’ , because everybody rockin’, just a-rockin’ and a-rollin’ make me feel, a-like a-rockin’ some too . Super nummer om op te dansen!

Wat is het beste festival dat je zelf hebt meegemaakt?
Dat zijn er meerdere, maar het jaarlijkse D-day Cruise Inn, net editie 30! gehad en Rockin’ at the Drive-in Barn, 3-daags evenement in augustus. Beide festivals met bands uit binnen- en buitenland en alles wat er bij de rockabilly hoort.

Wat zijn je (muzikale) toekomstplannen?
Ik ben vorig jaar begonnen als Dj miss Swingtime en met het spelen op de double bass. Zeker het spelen op de contrabas wil ik graag nog veel meer uitbreiden, zo’n gaaf instrument. Beiden gaan lekker. Wie weet ooit een eigen bandje.
Verder zie ik wel wat er allemaal op mijn pad komt. De afgelopen jaren is mijn leven zo veranderd, ontdek en doe steeds weer nieuwe dingen.

“ I’ve been rockin’ for a long long time, but i still love to Rock and Roll. Everywere i go just rockin’ and rollin’, jivin’ , boppin’ and strolling”

Marielle Swingtime2

Meer van Marielle is te vinden op youtube, waar ze een behoorlijke lijst met live opnames van bands heeft staan.

Deel dit bericht gerust!
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr


  Roel is oprichter en eindredacteur van Retronique. Naast Retronique is hij eigenaar van het multimedia bedrijf Blend-r en gepassioneerd docent.


  'Marielle Swingtime over Drive In Barn & Cruise-inn Café' heeft geen reacties

  Wees de eerste die durft te reageren!

  Wil je je gedachten met ons delen?

  Your email address will not be published.

  © 2005 - 2015 Retronique.nl