4.png

Interview: New York Barbershop


| 25 mei 2013

New York Barbershop is gevestigd in hotel New York, ooit het hoofdkantoor van de Holland-Amerika Line, nu een wereldberoemd vier-sterren hotel en grand-café/restaurant. Deze plek op de Wilhelmina pier is een van de hotspots van Rotterdam. Bij binnenkomst van New York Barbershop waan je je terug in de tijd voor het “Retro” interieur, inclusief stijlvolle Amerikaanse Barberstoelen, originele lambrisering, clubfauteuils en fraaie jaren-30 kasten. Het geheel doet denken aan een Barbershop uit Brooklyn in de jaren-30. New York Barbershop is een “Family Business” sinds 1884 en is een typische “MEN ONLY” Barbier.

Interview: New York Barbershop

Er heerst in New York Barbershop een relaxte open sfeer, mannen komen hier in de eerste plaats om zich vakkundig te laten knippen en/of scheren, tevens om tot rust te komen onder het genot van een goede espresso, Italiaans biertje of een cocktail met op de achtergrond “The Sweet Smooth” sounds van Sinatra en Miles Davis.
New York Barbershop bezoeken is meer dan naar de kapper gaan, het is gewoon een korte vakantie, niets meer en niets minder.

New York Barbershop: is het alleen knippen en scheren of komt er meer bij kijken?
Bij NYB wordt niet alleen gewerkt op hoog niveau wat betreft knippen, scheren of baard-trimmen, ook worden hier speciale producten verkocht voor de uiterlijke verzorging van de man, denk aan geuren, scheerzepen, scheermessen en haar- en snor-pommades. Tevens staat zeer goede service hoog in het vaandel.

Wat betekenen knippen en scheren voor jullie?
Knippen en scheren is alles wat we doen dus onze specialisatie… we proberen altijd het beste uit ons zelf en uit jou haar te krijgen.

Wat is jullie achtergrond?
NYB is een “Family Business”. We bestaan al 129 jaar, altijd gevestigd geweest in Rotterdam (vroeger op de Nieuwe Binnenweg, nu sinds 20 jaar in Hotel New York op de Kop van Zuid).

Welke is je favoriete knippen en scheren stijl?
In de coupes welke wij knippen combineren wij alles van nu, met old school technieken. Het scheren krijgt bij ons veel aandacht, een complete “Italian Shave”, welke wij ruim 25 jaar geleden hebben geïntroduceerd, duurt 30 min., kost €39,50 en dan krijg je ook wat. Dit is niet alleen een scheerbeurt maar een beleving en een luxe gentleman treatment.

Knippen en scheren jullie naar eigen inzicht of zoals een klant het wenst?
Ik zeg altijd, bij ons krijg je wat je nodig hebt, en dat is niet altijd waar men om vraagt… Een goede barbier beperkt zich niet door zomaar een stukje van je haar af te knippen, maar geeft een advies op maat en zorgt ervoor dat je een coupe krijgt die echt bij jou past en zonder fratsen gewoon goed in model blijft zitten.

Zijn vrouwen bij jullie ook welkom?
Vrouwen mogen bij ons binnenkomen maar kunnen bij ons niet worden geknipt.

Waar komt de inspiratie vandaan?
Natuurlijk vanuit familie traditie, maar daarnaast ook vanuit beelden en indrukken die op ons afkomen. O.a. uit oude films, collega barbiers die ons inspireren en het straatbeeld.

Wat zijn je (creatieve) toekomstplannen?
Wij zijn een klein bedrijf waar service, vakmanschap en familie gevoel erg belangrijk zijn. Dit willen we graag zo houden. We willen dus ook niet te snel groeien omdat dan vaak het commerciële het gaat winnen van de persoonlijke aandacht naar de klanten toe. Wel proberen we altijd onze klanten te blijven verrassen met iets nieuws.

Voor meer info: www.newyorkbarbershop.nl

Interview: New York Barbershop 2

Deel dit bericht
  • Facebook
  • Tumblr
  • Twitter
  • LinkedIn
  • email
  • StumbleUpon

Categorie: INTERVIEW, WINKELEN

Tags: ,


  1. […] werkt dat nou, zo’n barbershop? In dit interview legt de eigenaar van New York Barbershop te Rotterdam uit wat het inhoudt: ‘In de coupes […]

You must be logged in to post a comment.