dancing

Kristine Galiher, mede organisator van RaZzin’

Kristine Galiher kennen we van?
Mede organisator van RaZzin’ 1920’s underground Party.
Voormalig bassist voor The Oops-a-Daisies.
Jazz trio The Perenial Favourites met zangeress Lotte ten Voorde. Wij bestonden maar kort….
Rock-n- Roll danslerares bij Jive 55.

Wat betekent muziek voor jou?
Muziek heeft een enorme invloed op mijn gemoedstoestand en loopt als een rode draad door mijn leven zonder dat ik muzikant of Dj ben. Hoewel ik niet altijd muziek op heb staan (vaak omdat het me afleidt) doe ik niets liever dan er naar luisteren, er op dansen of zelf spelen. Ik voel met het meest op mijn gemak als ik een concert bezoek of naar muziek luister. Muziek kan mij bijzonder raken. Als ik iets mooi vind doe niets liever dan dat met andere delen.

Wat is RaZzin’?
A wild night of Jazz and Roots Sounds 
from the 20’s till the 50’s!, were Cocktails flow like a river, live jazz, burlesque, and vaudeville are the rage and the hep cats glamour girls are dressed to kill!

RaZzin’ Red Hot 1920’s geïnspireerd (Underground) Party is opgericht begin 2010 middels een samenwerking tussen mij en Marco “Charley Rhythm” Buschman (bekende DJ en organisator en Promotor van Amsterdam Beat Club, Madame Risquee Burlesque feesten en veel meer).
Het is ontstaan omdat wij vonden dat Amsterdam een gebrek had aan een laagdrempelig, gemoedelijk uitgaansavond met veel aandacht voor muziek en aankleding waar er flink gedanst wordt. Ik dans Lindy Hop samen met veel andere hier in Nederland en ik vond dat er geen uitgaansplek was waar ze exclusief muziek draaien waarvan ik uit mijn dak ga op de dansvloer! Muziek tussen 1910/20 en eind 1940: vette Jump Blues, Rhythm en Blues, Swing Jazz, Charleston, Gypsy Jazz, blues boppers en Electro Swing. Zo ruig en swingend mogelijk – bekende en minder bekende (underground) soundwaves. Een plek met Live muziek, CD en 78 toeren platen. Marco miste dit ook en benaderede mij en zo is RaZzin ‘ geboren.

Wat is de doelstelling van RaZzin’?
Een uitgaansavond creëren waar men alles uit de kast kant trekken en zich mooi aan kan kleden en je het gevoel hebt dat het een bijzonder avond is. Dat ze een Speakeasy uit de jaren 20 instappen met muziek, variété, cocktails en absynth. Waar men kennis kan maken met deze waanzinnige muziek en beeld, de kenners een plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten en genieten. Marco en ik kennen veel artiesten die prachtige dingen maken met deze tijd als inspiratie en willen dat graag aan andere laten zien en horen!

Wie doet wat bij RaZzin’?
Wat Marco en ik doen loopt vaak door elkaar. Wij delen de taken naar gelang van wie op dat moment de meeste tijd, kennis en inspiratie heeft ;-) Marco heeft een productie bureau Madame Risquee en doet voor RaZzin’ de financiële afhandeling. Hij maakt ook alle flyers, beheert de site en stuurt alle persberichten. Ik maak bijna alle teksten, hou me bezig met beeld material en het maken van contacten en tips en weetjes voor de site. De rest loopt veelal door elkaar. Samen zoeken wij locaties,en artiesten en promoten RaZzin’.

Hoe komt de line-up tot stand?
Dit doen wij samen. Het komt tot stand uit de artiesten die ik gezien/gehoord heb en de artiesten die Marco via zijn productiebureau kent.
Ik heb vaak duidelijke wensen welke band, of Dj dat ik wil laten spelen. Nu de feesten steeds meer bekendheid krijgen kunnen wij meer en meer live muziek laten horen van bands die wij zeer de moeite waard vinden!

Is het alleen de muziek of komt er meer bij kijken?
RaZzin’ is ontstaan uit een liefde voor Muziek , film, dans en kleding tussen de Jaren 20 en 40. Dit, en het gebrek aan een uitgaansplek waar je dit kan uiten hier in Amsterdam, is wat mij inspireerde om RaZzin’ te gaan organiseren. Ondertussen heb ik heel veel geleerd over promotiewerk en het boeken van artiesten. Het is een hele klus om RaZzin’ te organiseren en vraagt veel tijd en energie. Maar het is het allemaal zeker waard als jullie allemaal komen mee feesten en iedereen geniet!

Wat doe je naast RaZzin’?
Ik werk in een super leuke en hippe Creatieve winkel in Amsterdam Oost op het Kastanjeplein. Handmade Heaven waar wij super leuke spullen verkopen waar je van alles met kan maken heen veel workshops voor volwassenen en kinderen geven.
Ik werk freelance in de kostuum afdeling voor film, tv en/of theater.
Ik werk als stylist voor het aankleden van feesten en fotografie.
Ik geef Rock-n- Roll Dansles.

Waar komt de inspiratie voor de muziek/lifestyle vandaan?
Ik keek als kind altijd naar films uit de jaren 30, 40 en 50 op tv.
Ik was gefascineerd door de muziek en kostuums. Mijn kennismaking en interesse voor cultuur uit deze periode is ontstaan uit het vermaak van mijn familie. Mijn vader hield van Rock en roll, doo wop en films uit de jaren 40,50 en 60. Hij luisterde veel naar The Everly Brothers en was gek op Mortimer Snerd en Mr. Ed. Mijn Opa miste nooit een aflevering Hee Haw of Laurence Welk.
Toen ik in Nederland kwam studeren (in de jaren 80) heb ik ontdekt dat ze bij de Rix op de Mecartorplein (Amsterdam) Rock en Roll danslessen gaven. Ik wilde mensen ontmoeten, zocht ontspanning en lichaamsbeweging. Rock-n-Roll was the answer.. ;) Door het dansen heb ik enorm veel mensen ontmoet en is mijn liefde en kennis van muziek enorm gegroeid op allerlei vlakken. Door het dansen en bezoeken van concerten heb ik de meiden van de Oops-a-Daisies ontmoet en besloten wij en band samen te beginnen, Ik had net een gypsy jazz concert gezien en de bassist gebruikte de bass als zijn danspartner terwijl hij speelde. Deze ervaring in combinatie met het rhytmisch belang in het muziek en diep donker geluid van het instrument zorgde dat ik op slag verliefd werd. Zodoende kreeg ik de wens om de bas te spelen en werd ik de bassist van de Oops-a Daisies.

Welke band/plaat zou iedereen moeten kennen?
Band: T-99
Briljante Nederlandse blues band. Ik vind dat veel meer mensen hen moeten leren kennen! Ze zijn steengoed alle drie en hun muziek is zeer afwisselend. Donne’ La Fontaine (bassist) spelt hierin en is de reden dat ik ooit de bass heb kunnen leren spelen en is een groot inspiratie voor mij

Wat is het beste concert/festival dat je zelf hebt meegemaakt?
Mijn favoriete concerten zijn hele intieme concerten van artiesten die ik mooi vind. Het liefst in platenzaken of kleine zalen. Recentelijk het beste concert dat mij heeft geraakt was CW. Stoneking met zijn complete band in de KHL Amsterdam. Ultiem genieten…

Wat zijn je (muzikale) toekomstplannen?
Ik wil graag steeds meer bijzondere bands en artiesten kunnen laten zien en horen op RaZzin’. Ik ga vooral door met mjjn verkenningsreis door de muziek en wil hier in de toekomst eventueel meer mee doen. Artiestenondersteuning, zelf dj’en en zeker nog veel dansen!

Meer van en over Kristine is te vinden op haar Facebookpagina
Meer van en over RaZzin’ vind je op www.razzin.me

Deel dit bericht gerust!
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr

  Retronique.nl is een *e-zine (online magazine) over muziek en lifestyle met een kwinkslag naar de eerste helft van de vorige eeuw, ge-ent op het gebeuren in de lage landen. Op het scherpst van de snede tussen swing, beat, garage, rock ‘n roll, psychedelica, honky tonk, little big band, oude folkmod, exotica, lo-fi, jazz en experiment willen we de vinger aan de pols houden van wat leeft in Nederland en België. Lifestyle deluxe uit voornamelijk de jaren 40 & 50…. maar dan in het nu!


  'Kristine Galiher, mede organisator van RaZzin’' has 1 comment

  Wees de eerste die durft te reageren!

  Wil je je gedachten met ons delen?

  Your email address will not be published.

  © 2005 - 2015 Retronique.nl