Robbert Duijf over zijn Saab 99

Robbert Duijf over zijn Saab 99

Estimated reading time: 3 minutes

Robbert Duijf is in het bezit van een Saab 99 gebouwd tussen 1968 – 1984. De uitvoering is een 2.0l B14 type: 4-door sedan 5 speed en komt uit 1982. Een koosnaam voor de vierwieler heeft ie niet: “Het is een Saab dat is genoeg..”

Waarom is deze vierwieler zo speciaal?
Voor mij is deze speciaal, omdat ik vroeger als kleine jongen altijd een Saab wilde rijden. Niemand in mijn omgeving vond ze mooi maar ik was er weg van, waarom weet ik niet percies, ik denk de vormgeving. Dit is ondertussen mijn vierde, maar wel de mooiste en de meest geliefde.

Waar heb je deze vandaan gehaald?
Ik heb de Saab gekocht ergens in Nederland maar de auto is in 2008 ingevoerd uit Zweden met 78000 km op de teller, dus daar kunnen we nog wel wat km mee maken, en rijd als nieuw voor bijna 40 jaar. We zitten nu net over de 100.000km.

Is dit jouw droom auto?
Ja dit is mijn droom auto, ik wil alleen maar een Saab. Zoals ik al zei vroeger als kind was het dit helemaal. Ik heb mijn droom waar kunnen maken, alleen de geur al als je instapt, het starten, remmen, sturen zonder stuurbekrachtiging, geen ingewikkelde electronica heerlijk. Deze auto rijd niet vanzelf, dat is nu net wat het leuk maakt.

Hoe reageren mensen als ze jou in je bolide zien?
Ik word regelmatig aangesproken door mensen die hem mooi vinden of bijzonder, laats nog een ouder koppel dat mij aansprak dat ze vroeger ook zo’n auto hadden (beste auto die ik ooit had jonge ben er maar zuinig op…) de dromerige blik in de ogen van de man was voor mij goud waard.

Gebruik je deze wagen dagelijks of bewaar je hem voor speciale gelegenheden?
Nou het is niet onze hoofdauto, dus vooral de leuke ritten. Ritje naar de repetitie of optreden van mijn band, (Third House On The Left). En natuurlijk op vakantie met mijn gezin…

Onderhoud je je auto zelf of laat je hem door iemand anders onderhouden?
Ik breng de auto weg voor onderhoud, ik ben vooral goed in poetsen. De garage Piet van Dijk & Zn in Heerlen heeft er lol aan als de Saab langs komt.

Robbert Duijf over zijn Saab 99

Ga je naar speciale meetings of bijeenkomsten?
Als ik tijd heb ga ik naar de Saab club Limburg meetings. Maar ik heb het toch meestal te druk met mijn gezin en de muziek. Maar als ik ga dan is dat altijd reuze gezellig.

Heb je hem motorisch aangepast of is hij volledig origineel?
Nee de auto is volledig origineel, daar ben ik ook heel duidelijk in. Ik hoef geen snelle auto of een gepimte, niet dat ik daar niet van kan genieten maar ik wil toch liever mijn originele Saab…”lekker tuffen!”

Heb je zeldzame tripjes gemaakt of een speciale herinnering?
Erin rond tuffen is al een heerlijke beleving voor mij.

Denk je dat je deze oldtimer ooit nog gaat verkopen?
Verkopen: nee dat kan ik niet meer ik heb er al zoveel tijd en plezier mee gehad. De andere 3 Saabs konden weg zonder echt veel spijt maar deze is toch wel te bijzonder en mooi. Wat een rot vraag. Hahahahaha.

Deel dit bericht gerust!
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr


  Roel is oprichter en eindredacteur van Retronique. Naast Retronique is hij eigenaar van het multimedia bedrijf Blend-r en gepassioneerd docent.


  'Robbert Duijf over zijn Saab 99' has 1 comment

  1. 8 november 2014 @ 10:32 John en Enny Cornelissen

   Hoi Rob, wat een leuk verhaal over je Saab. Nooit geweten dat je als kind al een Saab wou hebben. Het is heerlijk als je zo je droom kan waarmaken. Nog veel plezier met je Saab. Groetjes, John en Enny

   Reply


  Wil je je gedachten met ons delen?

  Your email address will not be published.

  © 2005 - 2015 Retronique.nl