Stan Bisschoff en Marie-José van der Heijden over hun Volvo P544-11134 C uit 1961

Stan en Marie-José over hun Volvo P544-11134 C uit 1961

In het zuidelijkste zuiden van ons land, in de idyllische dorpskern van Gulpen wonen (en werken) het sympathieke stel Stan Bisschoff en Marie-José van der Heijden. Ze zijn in het trotse bezit van een Volvo P544-11134 C uit 1961. Wat een plaatje om te zien..daar wilde ik graag meer van weten! 

Waarom is deze vierwieler zo speciaal?
Mijn partner en ik zijn beide gek op oldtimers. De kattenrug is prachtig van vormgeving, pure degelijkheid en de kleur….die is prachtig donkeraubergine met rode bekleding.

Waar hebben jullie deze vandaan gehaald?
We hebben hem ontdekt via Marktplaats en zijn daarna meteen naar Autobedrijf Robert Wagner in Veenoord gereden, een handelaar in klassiekers. We zouden alleen gaan kijken en niet gaan kopen. We zagen hem, proefritje gereden, keken elkaar aan…glimlachten naar elkaar en yessss verkocht.

Is dit jullie droomauto?
De kattenrug was een gekoesterde droom die we heel graag waar wilde maken, Oktober 2014 werd die droom waar gemaakt. Het ritje van het noorden des lands naar helemaal Zuid Limburg was erg spannend…dat was ff wennen en hard werken als je stuurbekrachtiging gewend bent. De kattenrug leent zich goed voor reclame-auto, maar dan wel stylisch…
We zijn beide goudsmid en de reclame moest wel bij de auto passen en in onze ogen is dat goed gelukt.

Hoe reageren mensen als ze jullie in jullie bolide zien?
Toen we het eerste ritje naar huis maakten, zag je veel hoofden draaien. Op de snelweg veel duimpjes omhoog. Daarna hebben we hem bestickerd en met de Hubertusmarkt hier in Gulpen, hadden we hem voor onze zaak gezet. Onze auto werd het meest bekeken en besproken van de hele markt.

Gebruiken jullie deze wagen dagelijks of bewaren jullie hem voor speciale gelegenheden?
Het is voor ons een tweede auto en wordt gebruikt om lekker rond te toeren. Op zondag gaat mijn partner er ook mee naar het voetballen als ik ook de auto nodig heb.

Stan Bisschoff en Marie-José van der Heijden over hun Volvo P544-11134 C uit 1961

Onderhouden jullie je auto zelf of laten jullie hem door iemand anders onderhouden?
We hebben veel werk aan de werkbank, dus we laten het onderhoud over aan Oto Eys. De eigenaar van deze garage is ook liefhebber van oldtimers. In het begin zijn we er al verschillende keren geweest voor een paar kleine euveltjes…die hij met plezier voor ons verholpen heeft.

Gaan jullie naar speciale meetings of bijeenkomsten?
Dat zijn we in de toekomst wel van plan, als we het gecombineerd krijgen met ons werk. Eigen zaak vergt veel tijd. Voor ons zijn de gewone ritjes al zo’n genot, heerlijk.

Hebben jullie hem motorisch aangepast of is hij volledig origineel?
Hij is motorisch niet aangepast. De kleur is niet origineel, maar zoveel mooier dan het standaard zwart. Het leuke is dat we een map bij de auto hebben gekregen, waar alle bonnetjes en beurten in bewaard is gebleven, van aankoop in Zweden tot nu toe. Alleen de map is al geweldig.

Hebben jullie zeldzame tripjes gemaakt of een speciale herinnering?
Het zeldzaamste ritje was de terugweg toen we hem ophaalden. Onwennige auto, via omweg naar huis, omdat we hem nog graag aan iemand wilden laten zien. We zouden voor het donker zorgen dat we thuis waren. Het was erg gezellig, het werd wat later…en je raad het al, inmiddels was het donker. Toen kwamen we erachter dat de binnenverlichting het niet deed en de kilometerteller. Die kleine euveltjes zijn meteen verholpen. We hebben de auto te kort, maar we gaan er zeker voor zorgen dat er veel meer mooie herinneringen gaan ontstaan omtrent de auto.

Denken jullie dat jullie deze oldtimer ooit nog gaan verkopen?
Zeg nooit nooit, maar we gaan eerst zelf volop genieten van deze prachtige, degelijke stylische klassieker.

Stan Bisschoff en Marie-José van der Heijden over hun Volvo P544-11134 C uit 1961

Deel dit bericht gerust!
 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr

  Tagged: ,


  Ik ben moeder, partner, vriendin, zus, dochter, tante, nichtje, tattoo-artist, dierenvriend, creatieveling, eeuwige optimist, luisterend oor, probleemoplosser en dromer! Ik hou van muziek en van stilte, van de fifties en de dag van vandaag, van onze franse bulldog én onze kat, van schrijven en lezen, romantische avonden en keiharde porno, dagdromen en discussiëren, zwoele zomeravonden en knusse winterdagen, van een onverwacht huis bomvol met vrienden en van de rust alleen met ons gezinnetje en geniet boven alles van de kleine dingen en tegenstrijdigheden die het leven zo mooi maken ! Ik schrijf fictief met een vleugje echt leven en een theelepel herinnering er doorheen gegooid !


  'Stan en Marie-José over hun Volvo P544-11134 C uit 1961' has 1 comment

  1. 15 januari 2015 @ 15:21 Stan en Marie-José

   Super leuk stukje over één van onze passies…de kattenrug. Met dank aan Sharon van Sloun en Rik Gerrits voor de foto’s.

   Reply


  Wil je je gedachten met ons delen?

  Your email address will not be published.

  © 2005 - 2015 Retronique.nl